Uncategorized

Mötesplatser för äldre i borås

Förutom  Kerstin Frändins egen föreläsning om funktion på äldre dar höll tre inbjudna gäster angelägna föreläsningar för ökad kunskap: Magnus Lindwall, docent vid Göteborgs universitet, pratade om att fysisk aktivitet kan främja den psykiska hälsan hos äldre. Emmy Nilsson, utredare från Folkhälsoinstitutet, berättade hur man kan skapa mötesplatser för äldre som främjar hälsan och Lars Hagberg, doktor i folkhälsovetenskap och hälsoekonom vid Örebro läns landsting, presenterade forskningsresultat som visar att det ger samhällsekonomiska vinster att satsa på fysisk aktivitet för äldre.

Kerstin Frändin beklagar att inga politiker kommit till temadagen. Att tidsbrist och knappa resurser inom omsorg och boenden är en av orsakerna till aktivitetsbristen för de äldre råder inget tvivel om, men fysisk aktivitet för de äldre handlar också om att prioritera poängterar hon, och framför allt, det gäller att förändra sättet att tänka. Politiker och andra beslutsfattare, till exempel chefer på verksamhetsnivå, bör tänka mer långsiktigt och inse att mer aktiva äldre faktiskt är en såväl hälsomässig som ekonomisk vinst — som i det långa loppet leder till besparingar.

Personalen ska aldrig hjälpa folk med sånt som de kan klara själva, bara för att det går fortare att till exempel klä på någon en skjorta. Alla förlorar på det, på lång sikt, för då blir personen snart helt passiv och kräver ännu mer vård, säger Kerstin Frändin.

Allvarlig coronavirus-smitta i samhället

Hon tycker också att sjukgymnasters och arbetsterapeuters bedömning bör tas tillvara i större utsträckning, för planering av lämplig träning och aktiviteter för äldre. I samhället ska det finnas aktiviteter för alla, från de friska till de multisjuka.


 1. Digidel Senior – ett nytt koncept.
 2. Uppdateras vardagar.
 3. Aktuell statistik covid-19 i Västra Götaland!
 4. ALLA DRYCKER!
 5. Mötesplats Byttorp för seniorer!

Alla äldre kan vara fysiskt aktiva på sin egen nivå, menar Kerstin Frändin och tillägger:. En grupp som är extra viktig att nå är sköra äldre som ännu inte har behov av hemtjänst, men som är inaktiva och till exempel riskerar att falla och bryta sig. Där kan anpassad aktivitet och träning leda till både förbättrad funktion och ökad livskvalitet. Fotnot: En fördjupande artikel om konferensdagen presenteras i FoU Sjuhärad Välfärds nyhetsbrev senare i vår. Jag godkänner. Vi bygger om!

Senior i Borås Stad

Tack för visat tålamod! Då vi eftersträvar en ständig utveckling så kommer du att behöva tänka nytt, planera, strukturera och marknadsföra både befintliga och nya aktiviteter. Att aktivt leda och delta i aktiviteter samt medverka till den sociala samvaron med besökarna ingår som en naturlig del i tjänsten. En viktig uppgift för aktivitetssamordnaren är att motivera seniorer till att delta på aktiviteter samt frivilligarbete i samband med aktiviteterna.

Borås Stads öppna mötesplatser går mot en utveckling där aktivitetssamordnarna behöver arbeta mer mobilt och flexibelt, detta för att nå fler seniorer på fler arenor än tidigare, såväl dagtid som kvällar och helger. Bakgrunden till det nya arbetssättet är att seniorer har andra fritidsvanor idag och att detta kräver en större mångfald av utbud, detta för att möta seniorers breddade intresseområden. Målet är att verksamheten, som vänder sig till målgruppen 65 år och uppåt, ska bli bättre på att möta seniorer där de befinner sig.

Detta kräver god samverkan med annan kommunal verksamhet, föreningar och organisationer. Tjänsten erbjuder dig varierande arbetsuppgifter och en möjlighet att göra skillnad.

Sociala medier

Varje dag. Resor och obekväma arbetstider kan förekomma. Kvalifikationer : För denna tjänst ser vi eftergymnasial fritidsledarutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdigt som starkt meriterande, likväl som utbildning och kurser inom hälsa. Har du inte denna erfarenhet så kräver vi att du har fritidsledarutbildning eller motsvarande.

Yrkeserfarenhet inom hälsofrämjande aktiviteter i olika former krävs, likväl som god fysik förmåga. Tjänsten förutsätter att du har ett salutogent synsätt med stort fokus på att stärka och bibehålla det friska.

Öppen verksamhet i Borås | flygfotograf.se

Körkort och datavana krävs. Som person är du initiativrik, handlingskraftig och har förmåga att entusiasmera och engagera människor. Ett gott bemötande är en av de viktigaste delarna i vår verksamhet. Arbetet innebär till stor del att du ska kunna arbeta självständigt men även ha förmåga att samarbeta med olika samarbetspartners. Vidare krävs det att du är flexibel och serviceinriktad. Är du dessutom kreativ så kommer du att lyckas extra väl i denna roll.

Vi erbjuder: Förutom meningsfulla arbetsuppgifter , goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuds du som anställd inom Borås stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, rabatterat pris på Västtrafiks årskort, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Sexchat Göteborg Boende För Äldre

Upplysningar lämnas av enhetschef Linda Svensson Perlstedt tfn 80 Fackliga företrädare nås via Borås Stads växel tfn: 70 Välkommen med din ansökan senast Märk ansökan med ärende nummer: Bifoga meritförteckning och referenser. Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Bevaka liknande jobb Ansök nu Vi kommer skicka en pushnotis till dig när ett nytt ledigt jobb realterat till Friskvårdsledare i Västra Götalands län kommer ut. Lediga jobb i Borås Kundservicemedarbetare till Staples Solutions. Ordermottagare till litet företag i Borås.


 • skånes-fagerhult kvinna söker man.
 • Träffpunkt/Mötesplats Blombacka!
 • dating sites i hållnäs-österlövsta.
 • Mötesplatser För Äldre Malmö Stadsensuell Massage Fruängen.
 • Mötesplatser och aktiviteter!
 • svedala kvinna söker man.
 • Kvinnlig personlig assistent i Hökerum. KAVA - Sjuksköterskor sökes till hösten. Produktionsmedarbetare för kommande behov!