Uncategorized

Västanfors-västervåla mötesplatser för äldre

Man bokar inte upp sig för en hel termin utan kan välja att vara med på en mässa i taget. Många tar steget att sjunga i kören efter att ha besökt mässan, kanske för att se en kompis eller släkting vara med. Och Lättare med ny teknik Rock med skrällande trummor fungerar inte särskilt bra i kyrkor. På rockmässorna i Västanfors använder man sig i samarbete med Sensus studieförbund av en ny teknik kallad Tyst replokal. Ljudet från alla instrument, även trummorna, kanaliseras digitalt via en särskild mixer hub och balanseras för att passa kyrkorummet och inte överrösta körsången.

Träffpunkter och mötesplatser för seniorer

Även medhörningen för kören underlättas med detta verktyg. Lena Martinsson är kyrkomusiker i Västanfors-Västervåla församling. Detta, menar Lena Martinsson, är kanske de allra roligaste med konceptet.

Kultur för äldre

Vår längtan efter Gud börjar där, säger Lena Lervik. Ett av inslagen i firandet är den pågående utställningen Moder vår med skulpturer av Lena Lervik.

När vi möts har skulpturerna precis placerats ut och hittat sina platser. Samtidigt som de tillför något nytt, ser det ser ut som Mariafigurerna alltid stått där. Leran i konstverken harmonierar med kyrkorummet. Uttrycken är många: gåtfullhet, närhet, värme, stolthet, medlidande och smärta. Där möts man av Marior överallt - i gatuhörnen, på muséer, i kyrkor och i presentshoppar.

Men så såg jag Leonardo da Vincis målning Bebådelsen och den fullständigt chockade mig.

Mötesplatser för seniorer

Just denna scen slog mig med sin skönhet och sitt allvar. Sortera efter: relevans - datum. Sida 6 av 57 resultat. Här visas jobbannonser som matchar din sökfråga. Ibland får Indeed ersättning från arbetsgivare för att Indeed ska kunna vara gratis för jobbsökare. Indeed rankar jobbannonser både utifrån arbetsgivares bud och utifrån relevans, till exempel dina sökord och andra aktiviteter på Indeed.

Sökresultat - Västerås

Mer information finns i Indeeds användarvillkor. Svenska kyrkan i Lund är ett pastorat med 7 församlingar , 1. Församling finns församlingsråd och församlingsherde. Vi är en kyrka med gudstjänsten i. Randstad 3,7. Västanfors församling bjuder på skinksmörgås, glögg o kaffe på Odensnäs herrgård.

Då får vi vara med och stötta arbetet med att barn och unga ska få växa i gemenskap med varandra och Jesus. Risbrokyrkan har också startat en konfirmandgrupp tillsammans med Korskyrkan!


  • dating sites i surte.
  • torekov träffa singlar.
  • dating i kivik.
  • Rust-/rotehåll.
  • st hans dejting.
  • stiby speed dating.
  • Kyrkobyggnader.

Församlingens genomsittsålder är ganska hög, vilket sätter sin prägel på arbetet i kyrkan. Gudstjänsten på söndag är central i församlingens liv. Mötesplatser för gemenskap och samtal. Diakoni-kommitté En diakoni-kommitté bestående av sju personer inklusive pastor delar på ansvaret för det diakonala arbetet. Varje medlem i kommittén har ansvar för omsorgen om ett antal medlemmar, och informerar också pastor om någon är sjuk.

Kommittén ombesörjer också utdelandet av jul- och påskblommor. Se människan! Den utåtriktade verksamheten i "Onsdagscaféet och "Öppet hus" präglas av en öppen och varm atmosfär. Målsättningen är att se och bekräfta den enskilda människan. Kyrkkaffet efter gudstjänsten varje söndag fyller också funktionen som en mötesplats för samtal och gemenskap. Trivselfaktorn i kyrkans café är hög.

Mer inom Konst och kultur i Stockholms stad

Må jag aldrig bli en port för min nästa, där han dras in och tvingas gå mina vägar - som om de vore hans - och bli beroende av mina nycklar. Om min port är Kristus är ändå det viktigaste, att jag hjälper min broder att vandra sin väg till Fadern och förbli sig själv. Ur "Tusen skäl att leva" av Dom Helder Camara.