Uncategorized

Limmared mötesplatser för äldre

Stig tillbringade genom åren mycket tid i Sjuhäradsbygden från vilken hans mor flyttat till Stockholm. Från mitten av talet bodde han mer eller mindre permanent i sin mors barndomshem i Grönahög, söder om Ulricehamn. Detta ger så klart en extra krydda till vårt projekt eftersom han speglar precis vår bygd i detta manus. Denna föreställning har vi turnérat med under flera år genom FHP och den har mottagits mycket väl. Samtal pågår med Ulricehamns bibliotek om att skapa ett "Slas tema" i samband med och efter föreställningsperioden.

De följer vårt arbete från start till mål. Många uppmärksammar oss och tycker det vi gör för bygden är mycket bra. När beslut fattades att vi skulle flytta till Ulricehamn är det många som har hört av sig och vill sammarbeta på den plats vi nu skapar.

Tranemo Sim- och Idrottshall - Limmaredsvägen 1, Tranemo | flygfotograf.se

Hösten påbörjade vi vår filmatisering av "Viktigt Meddelande Till Allmänheten" den har spelats in i Påbo kapell ca 2 mil från Ulricehamn och detta projekt har blivit stöttat av Leader plus, landsbygdsutveckling med 50 ;- de tycker att vi berikar och utvecklar det kulturella i sjuhärad och sätter sjuhärad på kartan. Vi planerar för fler inspelningar i Sjuhärad och har bra kontakt med SFI.

Vi håller för närvarande på att färdigställa trailern, offline-klippningen är klar och det återstår ljudbearbetning, färgsättning och visuella effekter. Vi kommer lägga upp en ännu ej färdigställd version till er att titta på inom kort som komplement till nedan scener ur filmen. Tore G Wärenstams Stiftelse har godkänt vår ansökan på 20 ;- Och Ulricehamns kommun går in med 10 ;- och projekttid.

NUAB hjälper till med marknadsföringen och går in med 20 ;-.

HAGS - Lek i Glasparken

Samtal pågår med Ulricehamns Sparbank om ett samarbete. Samtal startade och intresse fanns att skapa en historisk teater om glasblåserikonsten.

Detta ska utspela sig i hyttan och de glasblåsare som jobbar i hyttan kommer att interagera i föreställningen. Detta med tanke att locka en ännu bredare publik till huset och att på ett spännande och underhållande sätt beskriva det kulturarv som finns inom glasblåseriet. Därför kommer vi skriva två versioner där en är inriktad mot barn och den andra mot vuxna. Barnversionen kommer att ha premiär i september och vuxenversionen i december.

Barnversionen kommer även den att kunna etablera sig, då starten i Tranemo Kommun ligger till grund för att bjuda in fler kommuner och upptäcka denna fantastiska historia. I detta samarbete pågår även samtal med Pernilla Kronbäck näringslivschef och turismutvecklare i Tranemo Kommun om hur detta kan lyfta kommunens besöksnäring. Denna föreställning skall även erbjudas i kombination med mat och dyck till företag som konfererar på Glasets Hus. Följ vårt arbete från starten, läs recesioner, se bilder, upplev det vi skapat genom www.

Ulricehamn som stad växer så det knakar och har högt ställda ambitioner, det är en härlig sommarstad vackert belägen vid Åsunden. Stureparken har varit en naturlig träffpunkt för musik och café förr om åren men ligger nu slumrande. Alla de inblandade aktörer jag pratat med har varit väldigt positiva för att lyfta denna plats igen. Kommunen, NUAB och Cityföreningen har tydliga önskemål om att tillgodose familjer och äldre både lokala och turister som besöker staden. Många ställer sin husbil vid sjön eller campar på Prångens Camping, där ligger en nybyggd aktivitetslekplats som är välbesökt.

Men det har saknats aktiviteter på eftermiddag och kväll, vår teater kan bli en bidragande faktor till att familjen stannar en dag extra i staden och upplever fler saker i vår omgivning. De äldre har sin mötesplats "Oasen" rakt över vägen, denna verksamhet ligger vilande över sommaren vilket gör att vår plats kommer bli en mötesplats även för de äldre över sommaren. Samarbeten över gränser mellan näringsliv, kommun, konstnärer, musiker, skådespelare, ung som gammal.

Win-Win koncept där alla ska dra nytta av varandra, perfekt för den "lilla" staden.

Kontakta Falu kommun

Efter möte med Gustav Söderbaum, Cityutvecklare i Ulricehamn framgår vikten av samarbeten och gemensamma upplägg och evenemang som planeras mellan butiker, krögare, hotell och nöjesaktörer. Ett projekt som detta kan fungera som modell för andra att ta efter och inspireras av. Vi tror också att samarbetet kommer öka mellan Ulricehamn och Tranemo kommun då vi under två år har spelat i Tranemo Kommun Backen och nu flyttar till Ulricehamns kommun. Allt utgår från Teater på Backen och därifrån har vi utvecklat och skapat möjlgheter för två arenor i Sjuhärad.

Viktoria Klaiber kulturstrateg kommer vara behjälplig som projektledare. Om pengar blir över efter detta utgår lön". Koncernavdelning kultur. Log in. Jump to content Home Help.

GLAD SOMMAR

Ett filmteam har följt hundbeteendespecialisten Alexandra Ortega i hennes vardag vilket har resulterat i en tv-program som har premiär i helgen. För Alexandra handlar det om att nå ut med det som hon gör och hennes metoder. Till våren blir det premiär för en utställning på Glasets hus i Limmared där tanken är att ge erfarna amatörkonstnärer chansen att ställa ut. Kommunen behöver mer tid för att se över alternativen kring att flytta nattis från Limmared till Tranemo. Lokal rekryteringsmässa mötesplats för arbetsgivare och ungdomar.

Redan som åring startade Manuel Petersson sitt första egna företag.


  1. finspång göra på dejt?
  2. par söker man i gustafs?
  3. Other languages with Google Translate!
  4. Kultur för äldre.
  5. Lokal plan för Limmared!
  6. Mötesplatser.
  7. leksand dating apps?

Senare sålde han sina två bilvårdsfirmor och tog en paus från företagandet. Nu har han startat en ny firma i Limmared och delar även med sig av bilvårdstips på Youtube.


  1. Kommunfakta.
  2. enhörna dejtingsajt?
  3. smedby kvinna söker man?

Som en försmak av ljusare tider? Vårkänning är en av tavlorna på utställningen Seasons. Icahandlarna har introducerat miljökassen som alternativ till engångsplastpåsen. För sjätte året bjuder Tranemo dansförening upp till dans i Limmared. Nu hoppas föreningen att ännu fler ska hitta till danserna.

Äldreomsorg

Konstnären Thage Carlsons sista önskan innan han gick bort var en sista vernissage. Nu har hans barn, Lena Olsson och Anne-Marie Åsbrink, ordnat en minnesutställning av deras fars konst. Tranemo kommun vill sänka hastigheten i samtliga tätorter. På grund av otrygghet för personalen ser kommunen över möjligheten att flytta nattiset i Limmared till Tranemo. Oavsett vad man tycker om matfenomenet är det ett faktum att de flesta restauranger dukar fram till julbord i december. Det klassiska svenska julbordet är fortsatt populärt men när UT pratar med krögare finns det en annan tydlig trend. Allt fler efterfrågar gröna alternativ bland köttbullar och julskinka.

Knallen cup är Limmareds grej. I helgen vann division 5-klubben futsalturneringen i Borås för andra året i rad. Om medarbetare vill sluta på grund av jargongen på jobbet, då har vi skapat ett monster vi inte styr över själva, konstaterar Sonja Larsson som kämpar för att befria byggbranschen från machokultur. Ibland var det bra försvar och stundtals så var offensiven bäst.

Anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Marie Capaldi och Jarl Ingvarsson ställer ut på Glasets hus.

Hjälplinjen

En utdragen kamp kring böterna gav Skatteverket rätt. Nu överklagar Glasets hus. Ansvarig utgivare: Kajsa Kettil.