Uncategorized

Mötesplatser för äldre i trosa stadsförs.

Även denna hustru Brita är jag mycket osäker på. Jag har ju försökt med mantalslängden Den är ju mycket värdefull men inte så lättläst. Hej Lena! Du hade ju i alla fall ett årtal. Det kan ju finnas flera, och framför allt bör dessa här angivna kollas i FB. Agnes och Agneta är olika former av samma namn. De lär komma från grekiska resp latin.

De användes förr ofta omväxlande för samma person. Jägare är här med betydelsen soldat. I hans fall en menig soldat vid Livkompaniet   vid   Jämtlands fältjägareregemente som dock   denna tid   benämndes Jämtlands fältjägarkår. Som soldat var han nr   51   och stationerad i Höla, Hallen, och uppges   vara   från Norge. Deras barn födda i Höla, Hallen:   Hilma o Anna f. Selma f. Kerstin född , 17 april, döpt 20 april.

Valloner kan nog förekomma i de flesta antavlor. Enl Sv dödbok Karl Göran: Applåder för vittomfattande klargöranden och slutledningar utgående från Ån nr 3! Olof Jacobsson i Arvesund med hustru Karin Nilsdotter var landbondefolk i Mattmar innan de köpte sitt Arvesundshemman, enligt nekrologen för sonen Jacob Olofsson Elin Olofsdotter , gift med Jacob Olofsson i Ytterocke, uppges vid vigseln vara från Arvesund.

Kan hon ha varit dotter till Olof Jacobsson och Karin Nilsdotter? I husförhörslängden AI:1 skönjer man dem med en dotter Elin i Arvesund. Har någon åsikter är jag mycket tacksam. Men med energi och seriös inställning kan man ju alltid hoppas på uppflyttning så småningom  … :-   Ja Pirkko, vi har en hel del gemensamt och det ska vi självklart både jämföra och utbyta. Vid snabbtitt ser jag enkelt att jag hamnar hos Lars Olofsson, Ån, men Jacob Andersson i Högen ser jag inte omedelbart kopplingen till.

Jag har hennes förste make som Lars Åberg och det kanske är den Lars Olofsson du menar? Jag har antecknat att hon gifte sig i Mattmar! Hon sedan gift också i Mattmar! Han blir gift hela 3 gånger. MEN jag har namnet Hallsten inte Hallström. Det är en hel del att kolla upp på hans fädernesida där jag har några generationer men där finns en klurighet och även där vill jag mer än gärna jämföra med andra! Kerstin Nilsdotters morföräldrar har jag i Ubyn, Mattmar.

Morfadern Jon Mårtensson har jag på min farmors antavla med sina båda hustrur, i detta fall är det hans första, nämligen Kerstin Jakobsdotter det är väl inte här som Högen kommer in? På mödernet härstammar Jon från Toftbyn i Svärdsjö har jag kommit fram till. Kan detta vara något att bygga på? Naturligtvis ska vi kolla allt, men under lugnare och betydligt noggrannare förhållanden. Mantalslängdsuppgifter är på väg. Mycket trevligt med dessa kontakter. Nu väntar andra plikter. Hej Agneta och Christer! Tack för era ansträngningar och extra kontroller - det vi vet är således dopdatum!

Vill även passa på att tipsa om Ingrid Jonsdotters död om ni inte råkat hitta tidpunkten. Hon är ju svårfunnen i dödböckerna och endast årtalet brukar figurera men baserat på en husförhörslängdsanteckning.

Fler uppdrag

Se om detta i tidigare inlägg i Rötter. Vänliga hälsningar Fred B. Samma verkar förhållandet vara, dvs bara med årtal, i husförhörslängderna i Kall som Ingrid Jonsdotter kommer ifrån. I de sex krönikorna som Adler-Ridderbergs Släktförening utkom med nämns hon inte så ofta. Vad jag kan se är det endast en gång och då bara med levnadstiden del II, sid Så födelsedatumet kommer nog någon annanstans ifrån.

Räddningen är då Christer som på flera ställen kontrollerat att datumet stämmer.

Sök bland uppdragen

Vilka husförhörslängder är det? Hej Pirkko! För anorna till Erik Jonsson och Elin Olofsdotter i Överhallen har jag också kommit fram till exakt de uppgifter som du anger.

Övriga parens vigseldata är okända för mig. De kanske inte ens kan finnas och andra uppgifter kan vara mera väsentliga. När det gäller mantalslängden ska jag sända dig det jag har på Hallen. Avskriften använder jag försiktigt på så sätt att den ger initialtips som man sedan försöker följa upp i kopian på kopian på originalet!

Jag hör av mig.

Vilken respons! Här har hänt mycket medan man varit borta några dagar. Många tack för engagemang och hjälp, både Karl Göran och Pirkko! En rad följdfrågor har redan blivit besvarade, men som oftast finns det ännu flera i närheten. Hon var från Överhallen vid vigseln och enligt en husförhörslängdsanteckning AI:1 hade det nämnda paret en dotter Anna. Karl Görans uppräkning av barnen upptar nu dessutom en dotter Anna.

Har jag rätt i placeringen? Har inte mer direkta belägg för föräldraskapet än namnet och byplaceringen. Finns andra belägg? Per Colling vid Åhn, ibland hans piga, ibland han själv med 3 eller 6 personer nämns då och då i kommunionslängden åtminstone åren Men Colling-gården låter ganska etablerat. Var namnet kommer ifrån, eller hur det hamnat i Åhn är hittills en gåta.

Soldatnamn kan man tänka, men jag har inte hittat annat än att Jöns Persson Colling under åren var inskriven bonde för rote 27 i Åhn. Hustrun Kerstin Henriksdotter ovan gifte om sig med Jon Jakobsson. Hon skulle kunna vara dotter till Henrik Olofsson och hustrun Brita i Åhn. Kan det finnas uppgifter som styrker det? Henrik Olofsson begravd antar jag är son till den lagrättsmannen Olof Henriksson i Åhn på vissa indicier. Ja, många frågor blev det, men det är väl också en del av meningen med denna mötesplats så jag hoppas på att frågetecknen blir uträtade.


  • gladhammar-västrum göra på dejt!
  • Navigeringsmeny.
  • dejting borlänge!

Tack för vänligheten med uppgifter och balanserade synpunkter! Till Pirkko: Jag har dottern Elin Olofsdotter och därunder hennes son Olof Eriksson bland min farmors anor. Jag fortsätter gärna utbytet av uppgifter t. Märet född och så småningom gift med Olof Eriksson i Hammarnäs , hennes föräldrar Jöns Eriksson med h. Elin samt farföräldrarna Erik Bertilsson och hans h. Jag efterlyser uppgifter om de senare fyra personerna och har själv följande funderingar om dem.

/usr/share/onboard/models/flygfotograf.se

Jöns Eriksson - Har inte hittat hans död eller något mer om honom. Skulle i så fall ha flyttat dit till något av barnen. Antagande: Hans föräldrar kan vara bonden och lagrättsmannen Bertil Andersson och hans h. Kerstin Andersdotter i Överhallen. Brita - Hypotes: Kan vara dotter till Peder Jacobsson och h. Den senare tror jag således är Brita. Kan antagandena styrkas eller vederläggas?

Om någon har något om dessa personer, deras anor eller öden, är jag tacksam att få ta del av det. Där hade han varit verksam som kolare och bruksarbetare. Han uppges född Mitt problem är hans ursprung. Jag har inte lyckats hitta honom i någon födelsebok i Jämtland ÖLAs register.