Uncategorized

Tibro mötesplatser för äldre

Vi vill fortsätta förbättra den allmänna förskolan med maxtak på gruppstorlek, men samtidigt öppna upp för alternativ barnomsorg t. På Tibros skolor vill vi att föreningen Klassmorfar ska få verka på skolorna så att lärarna får tid att vara pedagoger. Vi avser att kraftigt driva på planering och genomförande av renovering av grundskolorna. Den viktigaste frågan för vårt parti är skolan. Det handlar dels om våra skollokaler, som behöver byggas om och anpassas till dagens krav. Ett arbete som kommer att ta tid och som kräver stora investeringar på sikt.

Så här gjorde vi:

Det handlar också om mer resurser för att kunna få en kunskapsskola, där varje barn kan lyckas oavsett sina egna förutsättningar. Det kan en S-ledd regering hjälpa oss med. Tibro styrs av en borgerlig allians som består av Folkpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet. Västnytt skickade via mail ut frågan om vilken som är den viktigaste valfrågan till samtliga partier i kommunfullmäktige i Tibro. Därefter skickades en påminnelse ut. Sverigedemokraternas ledamot i kommunfullmäktige har flyttat från kommunen, och ingen ersättare har utsetts.

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant.

Hyresvärdar i Tibro

Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet — och inte vet. Gå direkt till textinnehållet Start Alla program Kontakta oss. Viktigt meddelande: Det brinner i en fastighet i centrala Örebro med kraftig rökutveckling.


 • Dubbla seniorlag.
 • hossmo singlar;
 • stenkvista-ärla singel kvinna;
 • tuve singel kvinna;
 • arnäs romantisk dejt;
 • Lediga lägenheter i Tibro - Lista med alla hyresvärdar?
 • Släktforskning?

Tibro — Läs politikernas svar Publicerad 1 september SVT Västnytt har ställt frågan till samtliga politiska partier i kommunfullmäktige vilken fråga de tycker är viktigast, och hur de vill jobba med den frågan. Folkpartiet Claes Jägevall : Vi ligger i en del av Västra Götaland som har fått vidkännas fabriksnedläggning flera gånger.

Vi arbetar intensivt med att lösa problemet med den höga arbetslöshet, också bland ungdomar Vår viktigaste uppgift är att arbeta för att nya företag etablera sig i Tibro, vi är bra och kända för design och inredning. Folkpartiet värnar skolan, kommunen visar goda resultat ide skoljämförelser som görs av SKL.

Äldreboende Tibro

Moderaterna PeO Andersson : Tibros stora utmaning de närmaste åren är att modernisera våra skollokaler. Centerpartiet Anna-Karin Johansson : En hållbar skola med mindre barngrupper och långsiktig lokalplanering inom förskolan! Kristdemokraterna Maria Maric : För oss Kristdemokrater handlar valet den 14 september om att sätta barn och ungas uppväxtvillkor i fokus. Socialdemokraterna Rolf Eriksson : Den viktigaste frågan för vårt parti är skolan.

Tibro Xtra november by flygfotograf.se - - Issuu

Byggnationen av den nya Allégårdsbyggnaden inleddes i mitten av november Ett år senare är den alltså inflyttningsklar. När de nya verksamhetslokalerna börjar användas av kommunen i början av nästa år så blir Äldrecentrum och den sociala dagverksamheten en och samma verksamhet. Den nya mötesplatsen kommer att heta Träffpunkt Solsidan. Den kommer att hållas öppen såväl på vardagarna som på helgerna, precis som tidigare.

Måndag till fredag bemannas den av personal från kommunens rehabenhet och på helgerna är det frivilliga som håller öppet och fixar fika till besökarna. Man behöver inget biståndsbeslut för att komma dit, klarlägger enhetschefen Jenny Johansson samtidigt som hon betonar att verksamheten kommer att få en tydligare rehabinriktning än tidigare.

Mitt i byggnaden blir det ett café, där besökarna kan umgås och fika i en hemlik miljö med cafébord och en soffgrupp.

I caféet kommer det gå att köpa kaffe, te, smörgåsar och enklare kaffebröd till självkostnadspris. I direkt anslutning till caféet finns ett vävrum med vävstolar, som företag, föreningar och privatpersoner skänkt efter branden, och ett aktivitetsrum där det blir möjligt att ägna sig åt handarbete, enklare slöjd och andra skapande aktiviteter. I de nya lokalerna finns även ett behandlingsrum, ett vilrum, ett biljardrum samt arbets- och mötesrum för personalen.

Jenny och personalen på rehabenheten ser fram emot att få ta de nya lokalerna i besittning. De är nöjda med både färgsättningen och utformningen av den nya entrén och byggnaden som helhet. Hon berättar att det kommer att finnas sittvänliga soffor som är lätta att ta sig både i och ur i entrén och i passagen. Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Läs mer om cookies.


 • dejta kvinnor i öland;
 • Allégårdens demensboende.
 • Relaterad information.
 • BUDGET Tibro kommun?
 • Coronaviruset: Träffpunkter och mötesplatser stängda.
 • bergsjön dating sweden;

Nyheter Nu formas Tibros nya vision 7 april Politiska möten genomförs som planerat men sjuka uppmanas stanna hemma 16 mars Visionen lockade många till dialogkväll 12 mars Se fler nyheter. Näringsliv, arbete och etablering Lediga jobb och praktik Näringsliv och arbetsmarknad Arbetsmarknadsenheten Företagsservice och etablering Upphandlingar och inköp Näringslivs- och ortsutveckling Varningslistan Företagsregister Nyhetsbrev.

Nyheter Företagsklimatet - Viktiga kurvor vänder uppåt 10 juni Ny hemvårdsorganisation med särskild servicegrupp 26 maj Feriepraktiken ställs in 18 maj Se fler nyheter. Nyheter Visning av Baggeboskolans toppmoderna kök 11 juni Arbetsmiljökartläggning genomförs på Nyboskolan efter sommaren 9 juni Tibro Kompetenscenter tar endast emot besök digital 8 juni Se fler nyheter. Omsorg och stöd Om Socialförvaltningen Anhörigstöd Stöd till hot- och våldsutsatta Familj, barn och ungdom Äldre Funktionsnedsättning Missbruk och beroende Psykisk ohälsa Hälso- och sjukvård Ekonomiskt stöd och rådgivning Ansökan och överklagan Avgifter för vård och omsorg Kvalitet och utveckling Dödsfall och dödsboanmälan.

Kommun och politik

Nyheter Många gör Coronatest i Tibro 15 juni Ny hemvårdsorganisation med särskild servicegrupp 26 maj Bekräftade fall av Covid i Tibros socialförvaltning 17 maj Se fler nyheter. Byggnation, boende och miljöskydd Flytta till Tibro kommun Byggnation Lediga tomter och fastigheter Hyra och köpa bostad Din bostad och tomt Samhällsplanering Kart- och mättjänster Miljö- och hälsoskydd Logi och camping. Nyheter Morgan Arvidsson ny VD för Tibrobyggen 11 juni Rörbron på plats vid Baggebokorsningen 9 juni Nya besöksrutiner för Plan- och byggavdelningen 3 juni Se fler nyheter.