Uncategorized

Fuxerna-åsbräcka single

Mvh Marianne - - - - - - - - - - Oj nu har visst ditt svar försvunnit! Vad har hänt? Jag blir inte klok på vilken gatuadress familjen Johan Salomon Johansson bodde under tiden Vore tacksam för hjälp.

Weather overview

Jag tycker det skulle vara roligt om du ville lägga in dem här under Gamla Bilder. Även jag kollar de nyinlagda fotona i Porträttfynd varje dag, men har andra projekt på gång så jag hinner tyvärr inte engagera mig i dem. En annan önskan är att få ta del av allt du vet om olika klädstilar, frisyrer od som var vanliga under olika tider - en slags "fotoskola". I en telefonkatalog från hittade jag Barnhemmet Morgon glädje i Agnesberg - de hade telnr Enligt en annons var innehavaren då David Svensson. Växeltelefonerna inom Göteborgs taxeområde tror jag det stod som rubrik. Såvitt jag kan se finns det ingen födelsenotis för Erick Andersson på bild 7.

Om man sedan kollar lite längre fram - födelsenotiser  för   bilderna 15 och 16 - så finns det ingen född den 17 september. Endast sonen Carl Gustaf, f , och de tre döttrarna. Jag har inte heller hittat honom inflyttad i någon av Norrköpings församlingar. När den ogifta systern Matilda Josefina, f , dör  i januari finns bara brodern Carl Gustaf och de två gifta systrarna med som arvingar i hennes bou. Fadern flyttade till Själevad men jag kan inte hitta honom i hfl där han ska finnas på sidan 15!? Bröderna finns inte heller med i SvB eller senare.

Frågan är om de gav sig av till sjöss? Det finns ju påmönstringsliggare i Arkiv Digital för den tiden. Se Sjömanshuset i Göteborg och Sjömanshuset i Norrköping exempelvis. Men det innebär ett himla letande och det ger jag mig inte in på.

Hoppas du hittar dem. Jag har inte lyckats hitta honom i Göteborg, men enligt Borås hfl så ska han vara straffad i Göteborg för första resans stöld och förfalskning. Det står dock inte vilket år. Födelsenotis Kerstin Pehrsdotter «  skrivet: ,  ». Den 3 februari dog mannen Pehr Pehrsson Lekman, 72 år gammal. Så vitt jag kan se så gäller utflyttningslängd Borås BI:2 för åren Det finns mycket bra register i Göteborgs-församlingarna. I Göteborgs Domkyrkoförsamlings FbReg finns t ex en skoflickare Anders Törling som fick tre barn och en skomakare med samma namn som fick ett barn med en annan dam.

Det kan ha varit samme man som blivit änkling och gift om sig.

Mölnlycke weather

Han finns även med i DbReg. De andra registren har jag inte kollat. Det kan du absolut ha rätt i Eva! Nu gäller det bara att hitta denna eventuella förteckning. Mvh Marianne. Undrar om någon kan se vad det står till höger - vid sidan om "uppgifves vara gift i Amerika där han vistats i 5 år".

Börje var född i Josberg, Fjärås, och dog i Kullen 1, Släp. Britta var född i Kyvik 5, Släp, och dog också i Kullen 1, Släp. Trots att detta par dog i Släp är det förmodligen så att bouppteckningen jag tidigare skrev om gäller dessa personerna. Åtminstone två av deras döttrar var bosatta i Grönabur, Tölö. Men det hade varit roligt om någon kunde tyda vad det står i vigselboken.

Jag har inte gått in i kyrkboken och kollat utan bara tittat i Hallands vigselregister som jag tipsade dig om häromdagen. Fjärås socken och byn Kullen i Släps socken.

Dejt lilla edet

Hoppas du kommer vidare med detta. Jag har nu  även kollat i vigselboken men det är alltför svårtytt för mig. Ett försök: vigdes Börje Olofs? Fick ett tips när jag var på GLA häromdagen att det skulle finnas ett barnhem som hette Östads barnhem som numera ligger i Lerum och delvis i Alingsås. Barnhemsmatriklarna från till , finns skannade hos SVAR, men tyvärr fanns inte "min" Alfrida med där.

De hade inflyttat från Drängsered och utflyttade till Mjöbäck Huldas storasyster mamsell Nicolina befann sig i ca tre år, , i Drängsereds prästgård hos kyrkoherden Peter Södervall, f , d i Drängsered, och hans hustru Margareta Johanna von Wackenfeldt , Där bodde då också fruns syster Gustava Beata och hennes blivande man till Så det tycks finnas vissa samband. Men varför finns inte Hulda med i husförhörslängden? Hon ser ju ut att ha bott där i åtminstone två år. Hej Kerstin! Men observera att detta är en andrahandskälla så uppgifterna måste förstås kontrolleras i originalkällorna.

Även databasen Hallands vigselregister hos DDSS kan ge bra ledtrådar, men den kan vara lite böking att söka i. Där får du visserligen 69 träffar men inte speciellt många från norra Halland nuvarande Kungsbacka kommun. Familjen Schwartz ska ha flyttat från Norrköpings Matteus till Norrköpings Hevdvig , men jag hittar inte familjen i församlingsboken. Under rubriken ´Gamla bilder - Bildgåtan - Bilder från Göteborg - Människor - Göteborg-Porträtt av 10 män som tavla´ finns en bild med tio män om man skrollar upp en bit från de länkade inläggen.

Häromdagen uppladdades ett foto i Porträttfynd som föreställer en av de tio männen. Där står det att det skulle kunna vara Olof Jonsson Kullberg som var gästgivare i Gnarp under åren , då fotot skulle kunna vara taget. Är det någon som känner igen någon eller några av de andra männen? Var hittar jag Lars Fredriks familj i husförhörslängden? Familjen Olof Jonsson Kullgren bodde i Hassela - rättare, Bäckaräng 1 Bergsjö - rättare, Bolle Gnarp - gästgivare, Gryttje Väse, Värmland, - godsägare, Nolby Bergsjö - hemmansägare, N Elgered 8 Fotona på tavlan är förmodligen från talet och då bodde  familjen Jonsson Kullberg i  Hälsingland, Gävleborgs län, där de flesta fotona i bunten i Porträttfynd tycks vara ifrån.

Mannen längst upp till höger ser väl ut att vara präst? Kanske en präst från Hassela, Bergsjö eller Gnarp? Tavlan köptes i Göteborg i början av talet.

Del av annons i Kongsbacka Annonsblad Undertecknads fotografiska Atelier å Öxareds gästgifvaregård hålles öppen för porträttering …. Undertecknad S. Sven Peter Widell, född i Villstad F inflyttade till Förlanda från Släp och arrenderade då gästgivargården tills han gifte sig Därefter står han som arrendator av Öxared 2 där han dog Hans enda överlevande dotter Selma Alida, född i Förlanda, var småskollärarinna innan hon gifte sig Är det någon som känner till om denne fotograf fortsatte sin verksamhet efter ?

Det står inget om detta i husförhörslängderna. Kanske någon har ett foto som han har tagit? Bild i Porträttfynd tycker jag liknar mannen längst upp i mitten. Skulle det kunna vara Olof Jonsson Kullgren, född i Skillingmark, Värmland, som det står bredvid fotot? Fotografen James Bourn flyttade sin ateljé till Kungsgatan 47 och han dog så fotot i Porträttfynd bör vara taget någon gång däremellan.

SvB bodde i Gnarp, var gästgivare. SvB bodde i Väse, var godsägare, då hade de sju barn födda som bodde hemma. Vilka var i så fall de andra personerna? Nej han bodde på den platsen i Tofteryd när han dog. Uppgifterna på CDn är avskrivna och tolkade av människor varför man får ta dem med en nypa salt.

Njut. av härliga dagar

När jag kollade i hfl så förstår jag att det skulle stå Björnås. Jag har inte gått djupare in i din utredning utan bara försökt hjälpa till med de andrahandskällor jag har. Både CDn och boken har varit till ovärderlig hjälp i min egen forskning.

Uppgifterna måste förstås kollas mot originalkällorna! Byarum är inte lätt att forska i eftersom kyrkoboksskrivaren skrev lite hursomhelst. Där är ingen ordning alls! Intressanta ledtrådar du hittat!

Navigeringsmeny

När jag sedan googlade så finns det en plats i Tofteryd som heter Björnön. Detta får någon med lokalkännedom reda ut. Där finns även änka Kerstin Persdotter, född , med. Kerstin flyttade till Målen , i högerspalten tycker jag det står "svag af ålderdomskrämpor".